Hoe werkt beleggen in cryptocurrencies?

Hoe werkt beleggen in cryptocurrencies? In 2021 ging de prijs van Bitcoin van minder dan $ 30.000 naar bijna $ 70.000. De bliksemsnelle opkomst van Bitcoin creëerde een interesse in cryptocurrencies die nog lang verdwenen is. Op het moment van schrijven is de Bitcoin ongeveer $42.000 waard en het heeft nog steeds de hoogste marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies. Maar Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die er is – hier is wat je als beginner moet weten over cryptocurrencies.

Cryptocurrency voor beginners: Wat is het?

Op het meest basale niveau is een cryptocurrency een digitale token die beveiligd is door cryptografie. Omdat het een virtuele valuta is, wordt het digitaal gekocht en verkocht. Veel digitale munten zijn gedecentraliseerd – een centrale bank controleert ze niet.

Cryptocurrencies zijn vaak gebaseerd op blockchain-technologie, die fungeert als een digitaal grootboek waarin transacties worden vastgelegd in “blokken” met informatie. Blockchain-platforms worden onder meer gebruikt voor het verzenden en ontvangen van betalingen en het uitvoeren van contracten.

De meest populaire cryptocurrency is natuurlijk de Bitcoin, maar er zijn echter nog honderden andere cryptocurrencies op de markt, zoals Ethereum, Cardano, Ripple en meer.

Steeds meer bedrijven accepteren cryptocurrencies als betaalmiddel. Ook worden cryptocurrencies gemined door personen. Maar beleggers kopen cryptocurrencies meestal op een beurs.

Hoe werkt beleggen in cryptocurrencies

Hoe worden cryptocurrencies verhandeld?

Net zoals je een aandeel kunt kopen op een beurs zoals de New York Stock Exchange, is het mogelijk om een cryptocurrency te kopen op een exchange zoals Bitvavo of Coinbase.

In veel gevallen is het slechts een kwestie van het opzetten van een account op de exchange en het aansluiten van een bankrekening of bankpas. Cryptocurrency exchanges tonen de prijzen van elke coin en je kunt ze kopen (of verkopen) tegen die prijs.

Een grote exchange zoals Coinbase biedt een aantal opties die vergelijkbaar zijn met wat u zou kunnen zien wanneer u uw portefeuille beheert met behulp van een online aandelenmakelaar. U kunt uw tokens in een portefeuille op de website houden, automatisch beleggen instellen zodat u in de loop van de tijd kunt kopen, en opnames instellen met behulp van tijdvertraging.

In termen van cryptocurrency voor beginners, is Coinbase een goede plek om te beginnen, ze hebben zelfs verzekeringen en een offline opslagprotocol voor digitale coins.

Als je toegang wilt tot minder bekende cryptocurrencies, kunnen andere exchanges zoals Binance aan je behoeften voldoen. Maar het is zinvol om te beginnen met een exchange

zoals Coinbase die de ervaring van het kopen en verkopen van aandelen beter nabootst en simpeler in gebruik is.

Naast het opslaan van uw cryptocurrency-aankopen op een exchange, kunt u ook een digitale portemonnee gebruiken. Uw portemonnee wordt opgeslagen op uw eigen computer, en u kunt er alleen bij met de juiste sleutel. Een voorbeeld van zo’n digitale portemonnee is Exodus, omdat deze makkelijk in gebruik is en veel cryptocurrencies ondersteund.

Je kunt je coins opnemen in je digitale portemonnee van een exchange, net zoals je een bankopname doet. Echter, net als contant geld, zodra je de coins in je digitale portemonnee hebt, ben je er verantwoordelijk voor. Je kunt ze bijvoorbeeld verliezen als je computer crasht zonder een back-up.

Sommige bedrijven accepteren cryptocurrency als betaalmiddel. Natuurlijk maakt de mogelijke volatiliteit van cryptocurrency bedrijven op hun hoede voor deze vorm van handel.

Wat kan de prijs van een cryptocurrency beïnvloeden?

De prijzen van cryptocurrencies worden vaak beïnvloed door de mogelijkheden van een bepaalde cryptocurrency. Hoe nuttiger een cryptocurrency is, hoe waardevoller het waarschijnlijk zal zijn.

Dit zie je bijvoorbeeld terug bij Bitcoin. Bitcoin werd gebruikt om veilige betalingen over de hele wereld te versturen zonder zorgen over wisselkoersen en overheden die erbij betrokken waren. Dat nut maakte de Bitcoin waardevol.

Sommige cryptocurrencies bieden andere toepassingen dan alleen betalingstransacties. Zo zien sommige cryptocurrency-liefhebbers potentieel in Ethereum omdat zijn blockchain-platform slimme contracten beheert.

Prijzen worden echter ook beïnvloed door speculatie. Speculatie kan de prijs van elke cryptocurrency opblazen, kijk bijvoorbeeld naar de Dogecoin.

cryptofact

Zijn cryptocurrencies een goede investering?

Voor veel millennials vertegenwoordigen cryptocurrencies een kans om te investeren in iets dat geen aandelen zijn. Daar komt bij dat sommige crypto’s nog steeds worden gebruikt voor transacties, en in sommige gemeenschappen die onafhankelijk willen leven van door de overheid gecontroleerde geldsystemen kan dat aantrekkelijk zijn.

Bij het investeren in cryptocurrencies voor beginners kan het waardevol zijn om te kijken naar cryptocurrencies die toekomstig nut en potentieel hebben. Je zou niet investeren in een aandeel zonder het te evalueren, het is hetzelfde met cryptocurrencies. Kijk echt naar wat het biedt en besteed aandacht aan de gemeenschap eromheen.

Er zijn echter ook risico’s bij het beleggen in cryptocurrencies. Op dit moment wordt er nog veel gespeculeerd. Je kunt verkeerd inzetten en je investering verliezen. Riskeer geen geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen.

Een ander risico zit in je cryptocurrency wallet. Als je je coins in je wallet bewaart, moet je ervoor zorgen dat je altijd de wachtwoord en back-up codes hebt. Als je je wachtwoord vergeet, is er vaak geen manier om het te herstellen. En als je computer crasht, is alles weg, tenzij je een back-up van je wallet hebt gemaakt.

Ook kan het zijn dat iemand op de een of andere manier toegang krijgt tot je portemonnee, dan is er ook vaak geen manier om het geld terug te krijgen, net zo min als je geld kunt terugkrijgen dat uit je echte portemonnee is gestolen.

Moet je investeren in cryptocurrencies?

Investeren in cryptocurrencies kan een slimme zet zijn, maar je moet ten alle tijden voorzichtig zijn. Overweeg zorgvuldig of beleggen in cryptocurrencies zinvol voor je is, en kies coins waarvan je denkt dat ze waarschijnlijk goed zullen presteren. En stel jezelf de vraag of je bent bereid om verliezen te lijden.

Als je niet kunt omgaan met de 50% dalingen die kunnen komen in cryptocurrencies, dan ben je niet klaar voor de potentiële 100% winsten.

Wil je graag gaan starten met het handelen in crypto valuta?

Dan raden wij je aan om de onderstaande GRATIS video training te volgen.

[maxbutton id=”1″]


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *