Polygon Matic

Polygon MATICOver Polygon Matic

Polygon (MATIC) heeft in 2021 veel aandacht en belang gekregen op de cryptomarkt met een prijsstijging van enkele honderden procenten. Vanwege de interoperabiliteit en het doel om een internet van blockchains te creëren, maakt Polygon het mogelijk om de zeer bekende Ethereum blockchain te ontlasten met behulp van Ethereum sidechains zonder af te zien van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Dit maakte het Polygon netwerk tot een van de meest succesvolle technologieën in het Ethereum universum en kreeg wereldwijd talloze grote supporters. Laten we ons dus een wereld voorstellen waarin waarden decentraal kunnen worden uitgewisseld zonder grenzen, tussenpersonen of derden.

Wat is Polygon (Matic)?

Polygon (voorheen MATIC-netwerk) werd gelanceerd in 2017 en beschrijft zichzelf als “Ethereums Internet of Blockchains”. Polygon is een protocol en raamwerk voor het bouwen en verbinden van Ethereum compatibele blockchain netwerken. Aggregatie van schaalbare oplossingen op Ethereum die een Ethereum ecosysteem met meerdere ketens ondersteunen. Net als bijvoorbeeld Polkadot of Cosmos wil Polygon het Ethereum netwerk omvormen tot een internet van blockchains, gebruikmakend van de robuustheid en veiligheid van Ethereum. Polygon (MATIC) zelf is in feite een netwerk op basis van een Layer 2 Ethereum-keten. Hoewel het project los staat van Ethereum, is het nauw verweven met de populaire blockchain.

Wie heeft Polygon (MATIC) opgericht?

De oprichters achter Polygon zijn de bekende blockchain ontwikkelaars Sandeep Nailwal en Jaynti Kanani, en de managementconsultant Anurag Arjun. De oprichters waren ook de eerste crypto miljardairs van India. In zijn oorsprong begon MATIC als een onafhankelijke blockchain. Met de latere conversie naar een Ethereum zijketen probeerden de ontwikkelaars echter de bruikbaarheid van het netwerk te verbeteren, en zie hier de geboorte van Polygon.

Wat zijn de voordelen van Polygon?

Als een zijketen van Ethereum maakt Polygon (MATIC) een snellere ontwikkeling van de blockchain mogelijk en stimuleert het innovatie in het Ethereum universum. Bovendien maken ze door hogere transactiesnelheden een betere, meer dynamische opschaling mogelijk en ontlasten ze het Ethereum netwerk. Het consensusmodel, dat opschaling met meerdere ketens mogelijk maakt, is waarschijnlijk een van de grootste voordelen van de Ethereum zijketen. Met behulp van gedecentraliseerde bruggen die interoperabiliteit in het systeem mogelijk maken, kunnen dApps gegevens met elkaar uitwisselen en transacties uitvoeren. Dit maakt bijvoorbeeld op blockchain gebaseerde games, virtuele werelden en marktplaatsen voor NFT’s mogelijk. Simpel gezegd, Polygon is een blockchain schaalbaarheidsplatform dat een raamwerk biedt om verschillende blockchains met elkaar te verbinden en compatibel te maken met Ethereum.

Hoe werkt Polygon?

Het protocol van Polygon werkt met de Polygon Software Development Kit (SDK) . Met zijn hulp kunnen ontwikkelaars relatief snel nieuwe dApps ontwikkelen als zijketens en deze verbinden met de belangrijkste Ethereum-blockchain. Het hele Polygon netwerk werkt asynchroon met een soort berichtenservice, die gebaseerd is op de Ethereum Virtual Machine (EVM) en wordt gebruikt om transacties in het netwerk uit te voeren.

Ethereum Virtual Machine (EVM) is een computer die werkt als een gedistribueerde computer met miljoenen uitvoerbare projecten. Elk Ethereum knooppunt draait op de EVM om consensus over de blockchain te behouden. Met het gebruik van EVM is Polygon momenteel de enige schaalbaarheidsoplossing waarmee ontwikkelaars hun eigen dApps volledig kunnen maken.

Polygon Matic: Zelfstandige netwerken en Veiligheid

Twee hoofdtypen Ethereum compatibele blockchain netwerken worden momenteel ondersteund: zelfstandige netwerken en netwerken die gebruikmaken van Security as a Service. Terwijl standalone netwerken hun eigen pool van validators bouwen om transacties te bevestigen, kunnen bestaande systemen en applicaties ook terugvallen op kant-en-klare beveiligingsprotocollen. Deze service kan rechtstreeks worden geleverd door Ethereum (via fraude of validatie) of door een pool van professionele validators (vergelijkbaar met Polkadot’s “Shared Security”). Hoewel deze service veel gemakkelijker te integreren is en een hoog beveiligingsniveau biedt, offeren ontwikkelaars enige flexibiliteit en onafhankelijkheid op.

Polygon Plasma Chain – Hoe het werkt en voordelen

Het Plasma-framework is ontworpen om een framework te bieden voor het bouwen van gedecentraliseerde apps (dApps) die zich buiten de Ethereum-keten bevinden. Polygon combineert het Plasma Framework met de Proof-of-Stake (PoS)-architectuur om eenvoudige uitvoering van schaalbare en autonome slimme contracten mogelijk te maken .

Wat is Proof of Stake (PoS)?

Proof of Stake wordt beschouwd als een energiezuinig alternatief voor Proof of Work, aangezien de validatie niet is gekoppeld aan rekenkracht, maar aan de eenheden van de cryptocurrency. Het doel moet zijn om de schaalbaarheid en snelheid te vergroten en tegelijkertijd de beveiliging van de applicaties te waarborgen. Met deze unieke combinatie kan elke zijketen op Polygon tot 65.000 transacties per blok bereiken. De implementatie van plasma in het polygonnetwerk wordt een Polygon plasmaketen genoemd . Polygon-plasmaketens bieden niet alleen een raamwerk voor dApps, maar helpen ook om de belangrijkste blockchain-transacties over te hevelen naar secundaire ketens.

Dit maakt snellere en vooral goedkopere transacties mogelijk en biedt ontwikkelaars beslissende voordelen. Naast Polygon Plasma heeft het netwerk momenteel nog enkele andere oplossingen om de schaalbaarheid te vergroten.

Hieronder hebben we de belangrijkste bouwmethoden voor u samengevat:

  • Plasmaketens: hier worden transacties gebundeld in blokken die later in een enkele verzending naar de Ethereum-blockchain worden verzonden.
  • ZK Rollups: Bankoverschrijvingen worden gebundeld in een enkele transactie.
  • Optimistische rollups: Naast de Plasma Chain-functies biedt deze rollup de mogelijkheid om slimme Ethereum-contracten te schalen

Polygon en Ethereum: welk probleem wordt opgelost?

Met de ontwikkeling van sidechains heeft Polygon (MATIC) al een belangrijke bijdrage geleverd aan de interoperabiliteit van de Ethereum blockchain. Dus, in een vrij eenvoudig kader, kunnen ontwikkelaars hun eigen Ethereum-compatibele blockchain-protocollen met een enkele klik lanceren.

Het beveiligingsprotocol van Polygon is ook optioneel, waardoor ontwikkelaars de soevereiniteit over hun blockchains kunnen behouden. Met behulp van externe validators kunnen vervolgens transacties worden voltooid en geverifieerd in de hoofdketen van Ethereum. Zoals eerder vermeld, ondersteunt het netwerk twee verschillende soorten ketens, de stand-alone ketens en de beveiligde ketens.

Welke problemen lost Polygon op?

Polygon (MATIC) lost dus enkele van de grootste problemen van Ethereum op, zoals hoge kosten, lage transactiesnelheden en als gevolg daarvan een slechte gebruikerservaring. Zeker in tijden van snelle technologische ontwikkelingen kunnen de oplossingen van Polygon voor de schaalbaarheid van de Ethereum blockchain de toekomst van het netwerk veilig stellen.

Als in de toekomst bijvoorbeeld een bepaalde blockchain-oplossing de overhand kan krijgen en de “industriestandaard” kan worden, zullen de ontwikkelingen van Polygon ervoor zorgen dat het Ethereum-netwerk niet verouderd raakt en gekoppeld kan worden aan de nieuwe standaard.

MATIC Token: De cryptomunt voor Polygon

Het native MATIC-token is een ERC-20-token dat op het Ethereum-netwerk draait en wordt gebruikt voor betalingsdiensten en als valuta. Verder zorgt het native token, net als bij andere cryptocurrencies, voor de nodige veiligheid in het netwerk en is het bedoeld om een financiële prikkel te creëren voor degenen die willen bijdragen aan het ecosysteem.

Het maximale aantal MATIC-tokens is beperkt tot 10 miljard, waarvan er momenteel ongeveer 6,87 miljard in omloop zijn. De veiligheid van het netwerk wordt gegarandeerd door het uitzetproces van het MATIC-token. Het wordt ook gebruikt voor bestuursstemmingen om verbeteringen in het netwerk af te dwingen en innovaties verder te ontwikkelen.

Deze stemmen worden ook wel Polygon Improvement Proposals (PIP’s) genoemd, waarmee gebruikers en ontwikkelaars in het netwerk inspraak kunnen hebben in ontwikkelingen.

Het Polygon-ecosysteem en de meest populaire dApps Uitzetten (of staking) is een fundamenteel onderdeel van het Polygon-ecosysteem. De zogenaamde validators in het netwerk kunnen hun MATIC-tokens als onderpand gebruiken om deel uit te maken van het consensusmechanisme en in ruil daarvoor meer MATIC-tokens te ontvangen. Het is ook mogelijk voor gebruikers om hun tokens te delegeren aan andere validators om nog steeds aantrekkelijke inzet- of staking beloningen te ontvangen. Het Polygon-ecosysteem bestaat momenteel uit meer dan 3.000 verschillende applicaties die kunnen worden gekoppeld aan alle bestaande Ethereum-tools om informatie met elkaar uit te wisselen.

De polygontechnologie wordt in wezen gerealiseerd door twee hoofdcomponenten: het Polygon framework en het Polygon protocol.

Wat is het Polygon Framework?

Het framework stelt ontwikkelaars in staat om hun applicaties met het netwerk te verbinden met behulp van vooraf ingestelde blockchains die compatibel zijn met Ethereum. Een steeds groeiend aantal geavanceerde modules maakt het voor ontwikkelaars bijzonder eenvoudig om met één klik aangepaste blockchains te maken.

Wat is het Polygonprotocol?

Het protocol maakt het mogelijk berichten te verzenden tussen twee deelnemende polygonketens, evenals communicatie tussen elke polygonketen en Ethereum. Bovendien biedt het protocol “Security as a Service”, dat rechtstreeks door Ethereum of door een speciale set validators wordt geleverd om de beveiliging van de respectieve applicatie te vergroten.

Polygon MATIC koers

Voor een zo uniek project als Polygon is het een echte uitdaging om een valide voorspelling te doen voor het verdere verloop van de koers van MATIC. Sinds de start van het project heeft de koers zich tot 2021 zeer positief ontwikkeld en een waardestijging van meer dan 2.000% gekend. Deze bull run werd grotendeels gedreven door de nieuwe ontwikkelingen in het Polygon netwerk, waar investeerders en gebruikers even euforisch van werden. Door lagere kosten stappen steeds meer DeFi-protocollen over op de Ethereum zijketen, wat in het verleden al een positieve impact op de koers heeft gehad.

Ook de samenwerking met grote projecten in het crypto-universum zoals Decentraland, MakerDAO maar ook Chainlink kan in de toekomst een sterke impact hebben op het verdere verloop. In de verdere ontwikkeling en daarmee de prognose voor Polygon spelen ook de twee grootste concurrenten Stargate en Polkadot een belangrijke rol en vormen zo een nek-aan-nekrace.

Uiteindelijk zal waarschijnlijk het platform met de meest innovatieve ontwikkelingen en het hoogste niveau van gebruiksvriendelijkheid zegevieren op de markt – maar wie dat is, is op dit moment moeilijk te zeggen. Als de community in het Polygon-netwerk en het aantal transacties echter blijven groeien, kan de prijs de komende 4-5 jaar tot 400% stijgen.

Polygon (MATIC) Om naar de toekomst te kijken dan kijken we vooral naar de kansen en risico’s van MATIC. Hiervoor kijken we naar de korte termijn vooruitzichten en de fundamenten. Wat is het potentieel en kunnen beleggers verwachten dat de koersen stijgen?

Top 3 beurzen om Polygon (MATIC) te kopen Interoperabiliteit en gebruiksgemak is een hot topic in de cryptowereld. Om deze reden sluiten steeds meer grote investeerders, maar ook bekende ontwikkelaars zich aan bij het platform. Bovendien groeit het bewustzijn van Polygon gestaag en groeit de steun van de gemeenschap. Als gevolg hiervan bieden steeds meer crypto exchanges MATIC-tokens aan.

Conclusie

Het Polygon Network is al naar voren gekomen als een van de meest opwindende en innovatieve projecten op het gebied van interoperabiliteit en schaalbaarheid. Het biedt zijn gebruikers zeer uitgebreide tools om schaalbare blockchain-protocollen en dApps te ontwikkelen. Bovendien kondigde het Polygon-team in augustus 2021 de lancering aan van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Volgens hun eigen verklaringen moest deze organisatie discussies tussen decentrale projecten zoals Sushi en Aave mogelijk maken en de communicatie tussen hen faciliteren. Deze verandering kon een zeer positief effect hebben op het netwerk en het bereik en de bekendheid van het systeem verder vergroten.

Polygon Roadmap

De duurzame uitvoering van de roadmap is bepalend voor de lange termijn ontwikkeling van het project. Dit omvat een tijdige planning en continue verbetering van het product. Vanuit macroperspectief ligt de focus momenteel op de succesvolle implementatie van zk rollups, optimistisch rollups, sidechains en enterprise chains. Er is echter nog geen vaste datum voor de uitvoering van de verschillende doelen.

Polygon heeft een paar maanden geleden de Polygon SDK (Software Development Kit) uitgebracht. Dit is een verzameling programmeertools en programmabibliotheken die wordt gebruikt om software te ontwikkelen en in de eerste plaats bedoeld is om meerdere ketens te ondersteunen. We beoordelen daarom de regelmatige updates en transparantie van het project als positief.

De roadmap van Polygon is nog niet duidelijk gedefinieerd. De belangrijkste doelen zijn echter te bekijken op de officiële website. Hierbij ligt de nadruk vooral op de zogenaamde beveiligde chains en losstaande chains. Onder elke categorie vindt u verschillende functies die in de toekomst moeten worden geïmplementeerd.

Beveiligde ketens Blockchain-netwerken die “Security as a Service” gebruiken in plaats van hun eigen validatorpool te bouwen. De service kan ofwel rechtstreeks door Ethereum worden geleverd of door een pool van professionele validators (vergelijkbaar met de “gedeelde beveiliging” van Polkadot). Beveiligde ketens bieden een hoog beveiligingsniveau, met als nadeel dat ze enige onafhankelijkheid en flexibiliteit opofferen. De volgende functies zullen in de toekomst op dit gebied worden geïmplementeerd: zk rollups, optimistisch rollups, validum chains.

Stand-alone ketens

Volledig soevereine Ethereum-compatibele blockchain-netwerken. Deze netwerken zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen beveiliging, wat betekent dat ze hun eigen pool van validators hebben. Op zichzelf staande ketens bieden het hoogste niveau van onafhankelijkheid en flexibiliteit, met als nadeel dat het bouwen van een validatorpool soms moeilijk is. In de toekomst moeten op dit gebied de volgende functies worden geïmplementeerd: zijketens, bedrijfsketens. Na het implementeren van de doelen zal Polygon verschillende oplossingen bieden voor Ethereum en mogelijk andere blockchain-projecten om de schaalbaarheid en snelheid te vergroten. Er moet een nieuw meerketen netwerk worden gecreëerd.

Polychain MATIC verbindingen

Fundamenteel is het doorvoeren van de in de roadmap genoemde updates en de daarmee gepaard gaande toename van adoptie een belangrijke factor voor de positieve ontwikkeling van Polygon.

Samenwerkingen Partnerschappen en samenwerkingen zijn essentieel voor langdurige adoptie en dus voor de positieve ontwikkeling van de cursus. Polygon heeft hier een sterke basis en kan een partnernetwerk tonen van gevestigde en bekende bedrijven. Veel bekende projecten die momenteel op de Ethereum-blockchain draaien, zijn de afgelopen weken en maanden ook overgestapt naar de tweede laag van Polygon. Dit kwam vooral door de astronomische transactiekosten op de Ethereum-blockchain.

Polychain (MATIC) ecosysteem

Door de snelle adoptie van de grote projecten zijn veel gebruikers automatisch overgestapt op Polygon en genieten daar van de lage transactiekosten en snelle transactieverwerking. Daarnaast behoren Binance, Coinbase en Ventures tot de vroegste investeerders in Polygon. Deze samenwerking bestaat niet alleen in de vorm van een crypto exchange notering, maar vooral door verdere samenwerking en partnerships met bekende investeerders

Polychain investeerders

Meest recentelijk heeft Mark Cuban, de Amerikaanse miljardair en eigenaar van een basketbalteam, geïnvesteerd in Polygon en wil hij zijn NFT-platform laten draaien op de veelbelovende twee laags oplossing. Aan aandacht of vraag lijkt Polygon niet te ontbreken.

Fundamenteel zijn de verschillende partnerships met de belangrijkste DeFi-protocollen en de samenwerking met Binance en Coinbase belangrijke factoren voor de ontwikkeling van Polygon. Polygon volgt een strikt wetenschappelijke benadering van ontwikkeling en implementatie. Eventuele wijzigingen in het protocol worden beveiligd door zogenaamde peer reviews , d.w.z. wetenschappelijke onderzoeken door onafhankelijke experts en de gemeenschap.

Met deze aanpak garandeert het project vooral stabiliteit, veiligheid en kwaliteit. Dit is vooral mogelijk dankzij de expertise van de verschillende DeFi-protocollen en de ondersteuning van verschillende ontwikkelaars.

Interoperabiliteit Polygon staat al jaren bekend om zijn interoperabiliteit. Het project heeft tot doel de bestaande problemen van gemeenschappelijke blockchain-oplossingen te elimineren. Polygon wil niet alleen verschillende blockchains met elkaar verbinden, maar ook een communicatieniveau bieden om informatie, smart contracts en tokens met elkaar uit te wisselen. Voor veel projecten biedt dit de mogelijkheid om te interageren met netwerken die al groter zijn en te profiteren van de respectieve adoptie. Daarnaast kunnen bestaande decentrale applicaties migreren naar Polygon en profiteren van de hoge schaalbaarheid en flexibiliteit.

Gedecentraliseerde Financiën (DeFi)

Deze industrie is een nieuw, gedecentraliseerd financieel systeem dat voornamelijk is gecreëerd door Ethereum en Smart Contracts en momenteel een extreem sterke groei doormaakt. De focus van Polygon ligt hier op grotere schaalbaarheid, decentralisatie en eenvoudige integratie van bestaande Ethereum-applicaties. Door de schaalproblemen van Ethereum en de snelgroeiende DeFi-markt zien we hier grote kansen.

Met een focus op de interoperabiliteit van verschillende blockchains, schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie, richt Polygon zich op de verdere ontwikkeling en verbetering van bestaande blockchains. In de verwachting dat de vraag naar een interoperabele blockchain-infrastructuur en DeFi zal blijven toenemen, mag worden aangenomen dat Polygon daar ook van kan profiteren. Bij het investeren en in MATIC wedden beleggers ook op de positieve ontwikkeling van het gedecentraliseerde web. Bovenal speelt DeFi hier een belangrijke rol, aangezien MATIC daar grotendeels als basisvaluta zou worden gebruikt.

Veelgestelde vragen

In deze sectie geven we antwoord op de belangrijkste vragen over Polygon.

Wat is Polygon (MATIC)?

Polygon is een laag 2-applicatie waarmee u stand alone dApps kunt ontwikkelen en deze kunt koppelen aan de Ethereum-blockchain. Het doel is om het belangrijkste Ethereum-netwerk te ontlasten via sidechains en interoperabiliteit (Internet of blockchains) mogelijk te maken.

Wat is het doel van het MATIC-token?

Het MATIC-token kan ook worden gezien als een utility-token dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het platform en het uitvoeren van belangrijke beveiligingstaken. Gebruikers in het netwerk hebben ook de mogelijkheid om door middel van staking te stemmen op ontwikkelingen en zo de werking van het protocol te beïnvloeden.

Hoe zijn Polygon en Ethereum gerelateerd?

Polygon maakt zijketens mogelijk die toegang hebben tot de Ethereum-blockchain. Ze zijn niet direct aan elkaar gekoppeld, maar hebben als doel om via netwerkknooppunten transacties met elkaar te kunnen vergelijken. Terwijl Polygon betere schaalbaarheid en goedkopere tarieven mogelijk maakt, biedt Ethereum de nodige beveiliging dankzij robuuste structuren.

Wat is de Polygon Plasma Chain?

Het doel van de plasmaketen is om een raamwerk te bieden voor de ontwikkeling van decentrale apps (dApps) en om communicatie tussen secundaire ketens en de hoofdketen van Ethereum mogelijk te maken.

Waar koop ik Polygon MATIC?

Polygon (Matic) kan op bijna elke exchange verhandeld worden, maar ik zou gaan voor de beste Nederlandse Cryptohandelaren.

Dit zijn onder andere:

1. Bitvavo

2. Bitcoinmeester

3. Litebit

 

Tevens kan men bij internationale exchanges ook Polygon (Matic) kopen, dit zijn onder andere:

1. Coinbase

2. Binance

3. Kraken

4. Bittrex

5. Bitfinex

 

Polygon (Matic) Wallets Veilig je Matic opslaan kan in een wallet, zeg maar een soort portemonnee. Er zijn verschillende soorten wallets, variërend van hardware wallets, software wallets tot mobiele en desktop wallets. Er zijn zelfs papieren wallets. Dit zijn onder andere:

Hardware wallets: Ledger Nano X , Ledger Nano S en Trezor, Keepkey

Desktop en Mobiele Wallets: Atomic Wallet, Guarda, Argent (mobiel), Exodus, Jaxx (Mobiel) MetaMask (Desktop Wallet + mobiel)

Webwallets: Binance, MyetherWallet en Coinbase.

 

Wil je graag gaan starten met het handelen in crypto valuta?

Dan raden wij je aan om de onderstaande GRATIS video training te volgen.

[maxbutton id=”1″]