Shiba Inu (SHIB)

De cryptomarkt is de laatste jaren explosief gestegen en naast populaire munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn er ook tal van nieuwe munten bijgekomen. Denk bijvoorbeeld eens aan de immens populaire munt Shiba Inu. Deze munt is in eerste instantie opgezet als parodie op de munt Dogecoin. Doordat een flinke community dit heeft opgepakt is de munt in zeer korte tijd explosief gestegen. Op de website van deze munt is dan ook te lezen dat ze zich willen pretenderen als de Dogecoin Killer.

Shiba Inu en Elon Musk

De naam Shiba Inu is niet helemaal onlogisch gekozen. Deze munt, vernoemd naar een hondenras, doet veel volgers denken aan het soort hond van Elon Musk. De CEO van Tesla plaatst regelmatig berichten op Twitter waarna de koers van een munt flink kan gaan stijgen of dalen. Door het regelmatig plaatsen van een foto van zijn hond, zagen we de koers van Shiba Inu explosief stijgen in zeer korte tijd. Als we terugkijken naar de koers over een langere periode, dan hebben mensen die er zeer vroeg bij waren een hoog rendement kunnen halen. Dit loopt op tot soms wel duizenden procenten.

Shiba hond populair door cryptomunt

Door de grote populariteit van de cryptomunt Shiba Inu munt, zien we dat er ook een grotere vraag is naar het hondenras. De hond heeft het uiterlijk van een vosje en dat wordt door veel mensen gezien als zeer mooi. Waar veel cryptomunten er jaren over doen om de top 20 van cryptomunten te bereiken, wist Shiba Inu dit binnen enkele maanden te doen. De totale waarde steeg op een gegeven moment zelfs tot 18 miljard dollar.

Elk nieuwsbericht heeft invloed op de koers

We zien dat de cryptomunt Shiba Inu relatief grote koersschommelingen kent. Bij het verschijnen van een positief of negatief nieuwsbericht stijgt of daalt de koers significant. Voor beleggers kan dit interessant zijn. Door het grote risico kunnen er grote winsten te behalen zijn, maar uiteraard ook grote verliezen. Wil je zelf investeren in de munt Shiba Inu, dan adviseren wij je eerst goed onderzoek te doen. Bepaal vooraf hoeveel risico je wilt nemen en met welk rendement je eventueel genoegen neemt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je de inleg kan verliezen tijdens een belegging in cryptomunten.

Shiba Inu steeds meer geaccepteerd op crypto exchanges

Door de opmars van cryptomunten zien we ook steeds meer platformen de grond uitstampen. Niet alleen in Nederland zijn er verschillende exchanges, maar voornamelijk in het buitenland zijn er honderden beschikbaar. Doordat steeds meer platformen Shiba Inu accepteren, wordt het steeds makkelijker de munt te verhandelen.

Een groot voordeel is dat het daarnaast ook steeds bereikbaarder wordt voor meer mensen. Een groter publiek betekend vaak meer aankopen en dat heeft een direct gevolg op de prijs. Door de nieuwsberichten en aankondigingen in de gaten te houden, kan jij slim inspelen op een eventuele lancering. Ben je echter een lange termijn belegger, dan zou dit voor jou niet van grote invloed zijn. Bij het lange termijn beleggen van Shiba Inu speculeer je op een nog grotere koersstijging en dus meer winst.