Tradingview: cryptocurrency trading tool review

Wat is Tradingview trading tool voor cryptocurrency traders? Tradingview is een handelsomgeving die crypto enthousiastelingen, traders en investeerders bezoeken om de markt te onderzoeken. Ook bespreken crypto liefhebbers graag de laatste ontwikkelingen en worden er ideeën en inzichten uitgewisseld. Door actief gebruik te maken van Tradingview verhoog je dan ook het plezier in crypto én jouw kansen op de markt. Hoe werkt Trading View precies? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Tradingview trading tool

Tradingview bestaat sinds 2011. Het is een combinatie van handelservices, markt analyses, zelf grafieken maken én een sociale gemeenschap. Lange termijn beleggers denken dat Tradingview niet nuttig is omdat ze cryptomunten toch langere tijd bewaren. Toch is deze tool zeker de moeite waard. Iedereen heeft baat bij technische analyses. Op die manier vind je namelijk sneller een sterk beginpunt voor jouw investering. En dat kan op zijn beurt toekomstige resultaten sterk beïnvloeden. Ja, ook als HODL’er!

Tradingview handleiding

Investeer op basis van verschillende factoren, afhankelijk van je risicobereidheid. Zo is het een goed idee om te kiezen voor een stop-loss. Misschien heb je een cryptomunt op het oog die al enige tijd sterk daalt qua waarde. Het is echter belangrijk om te kijken naar de lange termijn. En hoe heeft de cryptomunt over een langere periode gepresteerd? Het gebruik van Tradingview kan je daarbij helpen. Wees eerlijk: het is een stuk gemakkelijker om prijzen, volume en historische data te beoordelen met behulp van een goede crypto trading tool. En daar komt Tradingview om de hoek kijken.

Je kunt ook een totale Tradingview educatie training volgen, deze is overigens helemaal gratis.

Voordelen van Tradingview?

Onthoud goed dat je bij Tradingview eerst moet onderzoeken en dan pas de sprong moet wagen. Oftewel: kijk eerst goed naar bepaalde algoritmes en grafieken om bepaalde trends te voorspellen. Crypto traders namen vaak pas een besluitnadat ze een uitgebreide analyse van grafieken hebben uitgevoerd. Tradingview komt daarbij als geroepen. En dat is niet het enige voordeel van deze tool. Het is gratis, gebruiksvriendelijk én te installeren als app in de Appstore of Google PlayStore. Ook deze voordelen maakt het een fijne tool:

Eerste voordeel: Je kunt er grafieken (charts) mee maken
Grafieken in Tradingview lijken op het eerste gezicht rechttoe rechtaan. Laat je daardoor niet misleiden. De eerste grafiek is alleen een samenvatting als je de naam van een bepaalde activa of ticker in de zoekbalk invoert en die kiest. Wel kun je er met de nodige oefening zelf grafieken mee maken.

Tweede voordeel: Je kunt er crypto mee sorteren
Je hebt waarschijnlijk wel een beetje basiskennis van een paar aandelen of cryptocurrencies. Hoewel we ze handmatig kunnen zoeken in TradingView, is er uiteindelijk toch een hulpmiddel nodig om de honderden beschikbare activa te sorteren. En daar is deze tool hartstikke handig door.

Derde voordeel: Het geeft waarschuwingen
Wat als je een belangrijke waarschuwing mist? Wwaarschuwingen van TradingView helpen om dit op te lossen. Met behulp van deze functie kun je prijswaarschuwingen (alerts) instellen voor specifieke activa en op elk van hun platforms meldingen ontvangen zodra de huidige prijs het opgegeven niveau bereikt. Je kunt zelfs eenmalige of regelmatige waarschuwingen instellen en een bepaalde prijs of een procentuele verandering selecteren. Hoe handig!

Vierde voordeel: Je wordt deel van een gemeenschap
De beste manier om stappen te maken op de cryptomarkt door ervaringen te delen. Dat is zeker mogelijk met de zogeheten Tradingview’s ‘Ideeën functie’. Het biedt de mogelijkheid om met andere verschillende handelaren in contact te komen. Praat met elkaar en doe nieuwe inzichten op. Andersom kun jij ook anderen bereiken en inspireren. Hoe leuk is dat!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *