Vechain (VET)

Wat is VeChain (VET)? Cryptocurrency Vechain is een van de sterkste maar tot nu toe weinig bekende cryptocurrencies met een van de hoogste veerkrachtige krachten op de markt. Ondanks de dalende markt van de afgelopen weken, is deze cryptomunt erin geslaagd om zichzelf door marktkapitalisatie naar de top 40 cryptovaluta’s te katapulteren. Wat zit erachter en wat is het succesgeheim van VeChain? Wij leggen het aan je uit.

VeChain is een op blockchain gebaseerd platform, met gespecialiseerde functies om processen in supply chain management te verbeteren. Het maakt gebruik van fraudebestendige gedistribueerde technologie om de authenticiteit en kwaliteit te bepalen van de producten die door de platformgebruikers zijn gekocht. De opgeslagen informatie kan hierbij zeer veelzijdig zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld geïnstalleerde reserveonderdelen of documentatie over onderhoudswerkzaamheden worden bespaard, evenals kosten, inventaris, productieroutes en nog veel meer.

De primaire doelen van VeChain zijn:

  • Bouw een gedistribueerd ecosysteem op basis van blockchain-technologie voor een transparante informatiestroom, snelle waardeoverdracht en efficiënte samenwerking.
  • Eindgebruikers, retailers en producenten moeten elkaar op één basis kunnen vinden, zonder elkaar blindelings te hoeven vertrouwen.
  • Het doel is om veilige oplossingen voor supply chain management te bereiken door middel van digitalisering van activa.

Het platform stelt de fabrikanten in staat om een unieke identificatie toe te kennen aan elk beschikbaar product in hun voorraad. Op deze manier kunnen alle belanghebbenden, inclusief klanten, fabrikanten en supply chain-partners, te allen tijde de beweging van producten in de supply chain volgen.

Wereldwijde problemen in supply chain management en VeChains oplossing

Het grootste probleem voor bedrijven in de informatietechnologie is de vertrouwensfactor. Het is voor de partijen die betrokken zijn bij de overdracht van gevoelige informatie met betrekking tot productontwikkeling moeilijk om elkaar te vertrouwen. Bovendien maakt de centrale opslag van productinformatie en andere gegevens ze kwetsbaar voor aanvallen. Gecentraliseerde opslag herbergt ook nog eens het risico dat gegevens worden gestolen of beschadigd.

Gezien deze zorgen hebben de VeChain ontwikkelaars besloten een platform te creëren waarop de informatie kan worden opgeslagen in gedistribueerde, snelle en transparante platforms. Men voert de wijzigingen door, voert upgrades uit en past het platform strategisch aan naar de huidige eisen en toekomstige uitdagingen van het platform. Op deze manier behouden ze met succes de integriteit van de informatie en zorgen ze ervoor dat deze op een veilige manier wordt opgeslagen.

VeChain ID

Het platform wijst een VeChain identiteit of VID toe om de producten te volgen. Het kan worden geschreven in een QR-code, RFID-tag of in een Near Field Communication (NFC) tag. De VID-technologie maakt het mogelijk om de echte bedrijfswereld te integreren in het VeChain platform. De consument kan een product volgen vanaf de plaats van fabricage zelf, via de levering en de uiteindelijke levering. Elke poging om de consument te bedriegen wordt gemakkelijk gedetecteerd en de authenticiteit van het product kan in elk stadium van de verplaatsing worden vastgesteld.

De diensten die door het platform worden aangeboden, omvatten:

  • Ontwikkeling van slimme contracten
  • Beheer van privésleutels
  • Betaaldiensten
  • Wallets

Met zijn gespecialiseerde opties heeft het platform een groot potentieel om op grote schaal te worden toegepast door bedrijven in de e-commerce en informatie-intensieve industrieën.

Historie van Vechain

Het platform, opgericht in 2015 in de stadstaat Singapore, is door de ontwikkelaars bedacht als een manier om meer markttransparantie te creëren en consumenten meer gedetailleerde informatie te geven over de producten die ze hebben gekocht. Het platform biedt een compleet overzicht van de gehele supply chain.

Omdat de informatie wordt bewaard in een fraudebestendig gedistribueerde blockchain , kunnen retailers zichzelf overtuigen van de originaliteit van het product en klanten een garantie geven voor de authenticiteit ervan. Op deze manier kunnen kopers er zeker van zijn dat ze precies het product krijgen dat ze hebben besteld.

VeChain team

Het bedrijf heeft een groot en divers internationaal team, bestaande uit ervaren professionals met veel specialistische kennis. De ” non-whitepaper ” introduceert een groot team van 20 leden, van wie de meesten al sinds 2015 al in het bedrijf werken. CEO Sunny Lu was eerder mede-oprichter van BitSE, een Chinees softwarebedrijf dat andere bekende cryptocurrencies zoals QTUM produceerde. Voor deze projecten was Lu CTO en CIO van Louis Vuitton in China. Andere leden van het managementteam hebben ook vergelijkbare achtergronden en hebben ook topposities bekleed in diverse grote bedrijven.

Vechain samenwerkingen

Het bedrijf heeft zijn netwerk sinds de oprichting gestaag uitgebreid en heeft een van de meest indrukwekkende lijsten met partnerschappen. Een van de grootste partners is PricewaterhouseCooper (PWC), een gerenommeerd multinationaal platform voor professionele dienstverlening. VeChain en PWC willen de deelnemers diensten aanbieden van derde partijen op de decentrale platformen. Samen met PWC breiden ze het netwerk van VeChain snel uit en versterken ze met elk nieuw lid de waarde van het platform. In februari bijvoorbeeld de deal met BMW officieel bevestigd. BMW hoopt dat deze samenwerking kinderarbeid in zijn toeleveringsketen zal elimineren. Want kinderarbeid is een van de grootste problemen waar grote bedrijven al geruime tijd mee worstelen. Dat maakt deze deal des te waardevoller, omdat het de aandacht zou kunnen trekken van andere grote bedrijven, bijvoorbeeld uit de textiel- en kledingindustrie.

Wijn en namaak

Maar niet alleen fabrikanten gebruiken Vechain. Het toepassingsgebied strekt zich ook uit tot de wijnindustrie. Vechain heeft zojuist een applicatie gelanceerd genaamd ” My Story ” die al door Italiaanse wijnmakers wordt gebruikt. Met de applicatie kunnen wijnbedrijven de controleerbaarheid van hun productkwaliteit in de ogen van de consument verbeteren. Ook het probleem van namaak, waarmee de wijnindustrie al wordt geconfronteerd, moet worden opgelost. Met VeChain’s supply chain management oplossing kunnen ook andere luxegoederen fraudebestendig worden gemaakt. In een rapport schatte CNN de verliezen door namaak op meer dan € 420 miljard.

Vechain is onlangs ook een succesvolle samenwerking aangegaan op een ander gebied, namelijk in de maritieme verzekeringssector. Op 13 maart 2018 werd de samenwerking met YunKeAn , een bedrijf voor risicomanagement in de supply chain, officieel aangekondigd. De Internet of Things (IoT) technologieën van VeChain zijn bedoeld om het risicobeheer in de scheepvaartindustrie te verbeteren. Deze industrie heeft een jaarlijkse omzet van € 50 miljard, wat de deal des te zinvoller maakt voor VeChain.

De rebranding van VeChain

Samen met een van hun grootste partners, DNV GL, organiseerde VeChain eind februari 2018 hun langverwachte rebranding-evenement. De rebranding was onderdeel van een langdurig proces waarbij het platform werd omgevormd tot een van ’s werelds toonaangevende blockchains. De VeChain Foundation noemde de ontwikkelingen hun apotheose waarin ze verwachtten dat VeChain nieuwe hoogten zou bereiken.

VeChain Thor (VET) heette de nieuwe blockchain – de Thor blockchain – waarop de nieuwe VET-tokens gebruikt gingen worden. VEN-tokens werden omgezet in VET-tokens in een verhouding van 1: 1. VET-tokens zijn nu de enige die nog bestaan nadat de VEN was geconverteerd.

Er kwam ook een twin token-systeem op de nieuwe VeChain Thor-blockchain. De tokens op het platform zijn nu VeChain Token (VET) en VeThor (VTHO). VeThor werd gecreëerd door VET te behouden, vergelijkbaar met GAS met de NEO- houders. VeThor wordt nu gebruikt om de applicaties en transacties te betalen. Op deze manier ontvangen VeChain-deelnemers dus VeThor gratis en betalen ze alleen voor het daadwerkelijke gebruik van VeChain-applicaties. VET wordt gebruikt voor het uitgeven van nieuwe applicaties, het consumeren van platformbrede diensten en voor andere platformoverschrijdende transacties.

Toekomst voor VeChain

Het positieve nieuws en de sterke deals van de afgelopen tijden hebben de VeChain-prognose een boost gegeven en hebben ook veel investeerders ertoe aangezet om VeChain te kopen . Het bedrijf heeft een gebied in de supply chain management-sector dat van invloed is op vrijwel elk groot bedrijf en elke consument. Dit opent zoveel toepassingsgebieden van waaruit de partnerschappen zich kunnen ontwikkelen. Als voorbeeld noemt het bedrijf een samenwerking met Kuehne & Nagel . Het potentieel is nog niet uitgeput en zal in 2022 aanzienlijk toenemen.

Kan VeChain een revolutie teweegbrengen in de supply chain?

VeChain (VET) is al een van de weinige cryptocurrencies die kan terugkijken op een werkend product dat in de praktijk wordt gebruikt. Het team achter het project volgt een spannende aanpak. De blockchain van VeChain kan in de supply chain producten volgen en toewijzen. In een wereldwijde gemeenschap waarin producten niet meer centraal op één plek kunnen worden vervaardigd, maar over de hele wereld heen, is producttracking van zeer groot belang. VeChain legt hiervoor de infrastructurele basis in de vorm van een blockchain.

Vechain en A-merken

Bekende bedrijven maken nu al gebruik van de VeChain-oplossing. Online retailers hebben de mogelijkheid om hun producten veilig te traceren om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van retourfraude. Door dit aan te sluiten op een verzekeringsobject kunnen verzekeraars precies controleren wie er recht hebben op uitkering van verzekeringsgeld bij een verzekerde gebeurtenis. Onder andere de grote autofabrikant Renault gebruikt VeChain ook om bepaalde gegevens, zoals meterstanden, onderhoud en reparaties, te controleren.

VeChain heeft in het verleden goed werk geleverd en een werkend product op de markt gebracht. De vraag rijst of de op de exchanges verhandelde VeChain Token VET in de toekomst ook zou kunnen profiteren van het succes in de vorm van een waardestijging? We gaan op deze vraag in en analyseren het historische verloop van de koers en evalueren de meningen van vooraanstaande experts.

Vechain prijsontwikkeling

In april 2021 bereikte VeChain een nieuwe all time high op € 0,21. VeChain was de dagen ervoor al gemuteerd tot de toppresteerder onder cryptocurrencies. Vergeleken met maand ervoor wist de VET token een prijsstijging van bijna 1000 procent te realiseren, namelijk vanaf € 0,02. Voorheen bewoog de prijs constant op het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 21 dagen. VeChain was in staat om sterke ondersteuning te ontwikkelen in zowel de 21-daagse EMA (Exponential Moving Average) als de 50-daagse EMA. Er is veel onbekende ruimte boven het huidige prijsniveau in de buurt van de ATH, waardoor verdere ontwikkeling moeilijk te voorspellen is.

Nieuwe samenwerkingen en Vechain projecten

VeChain dient als infrastructurele basis voor een nieuwe app voor het opnemen van COVID-19-tests. BitSe werkte samen met I-Dante aan de E-HCert-app , die wordt gebruikt in een ziekenhuis op Cyprus. De testresultaten die in de app zijn opgeslagen, maken ook deel uit van het aankomst- en immigratieproces op Larnaca International Airport. Na de test ontvangt de patiënt speciale toegangsgegevens waarmee het op de blockchain opgeslagen testresultaat kan worden opgevraagd. De ontwikkelaars zorgen ervoor dat de app voldoet aan de geldende bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en dat alle communicatie tussen de patiënt, het laboratorium en de autoriteiten veilig is. De E-HCert-app zal naar verwachting gegevens van zo’n 100.000 mensen per jaar vastleggen.