Wat is VeChain?

Bij deze cryptocurrency ligt de focus bij VeChain op de blockchain-gebaseerde verwerking van supply chain management. VeChain gebruikt Distributed Ledger Technology (DLT) om bedrijfsprocessen rond de supply chain te verbeteren en optimaliseren. Als centrale autoriteit moet transparantie en vertrouwen in een alomvattend platform worden gegarandeerd. Aanvankelijk onder de afkorting VEN, werd VeChain omgedoopt tot VET met de start van het Thor Mainnet. Het Chinese bedrijf BitSe zit achter het project. Dit feit is een van de belangrijkste redenen voor de nauwe samenwerking met de Chinese autoriteiten. Op deze manier zou toekomstige regelgeving geen problemen moeten opleveren met massagebruik in de economie.

De VeChain-oplossing kan op bijna alle gebieden van product- en supply chain management worden gebruikt. In de geneeskunde kon medicatie worden opgespoord met behulp van kleine NFC- en RFID-chips. Bovenal zou de wereldwijd bloeiende drugshandel op de zwarte markt in ieder geval aan banden kunnen worden gelegd. Technisch vindt deze tracking plaats via een digital twin op de blockchain. Op de blockchain zelf worden twee tokens gebruikt. Het op de exchange verhandelde VET token dient als een klassiek betaalmiddel. Het tweede token, VTHO, is vergelijkbaar met de functie van gas op de blockchain van NEO.

Partnerschappen zijn essentieel om elk project in de cryptowereld te laten overleven. Pas als er in de praktijk voldoende use cases zijn, zullen nieuwe bedrijven en investeerders zich bewust worden van een project. VeChain heeft niet alleen een werkend product, maar ook een hele reeks van dergelijke partners. Naast bovengenoemde voorbeelden, zoals Renault of de Chinese overheid, maakt ook het grote hotelplatform Travala.com gebruik van VeChain. VET kan daar worden gebruikt als officieel betaalmiddel voor de ongeveer 2,2 miljoen hotels op het platform.

Een nadere blik op de partners laat ook zien dat VeChain in alle sectoren kan worden gebruikt. Het team achter het project werkt ook samen met het luxe merk Givenchy. In dit geval wordt de oplossing van VeChain gebruikt om de authenticiteit van de dure luxegoederen te verifiëren, zoals handtassen of kleding, om vervalsingen te bevestigen en aan het licht te brengen. Hyperledger en het internationale adviesbureau PwC vervolledigen de lijst met bekende partnerships.

Waar koop ik Vechain?

U kunt VET Token kopen op de meeste grote exchanges, zoals onder andere:

 • Coinbase
 • Binance
 • Bitcoin Meester
 • Bitvavo
 • Huobi
 • Gate.io
 • Kucoin
 • Bitfinex
 • Bittrex

Vechain Wallets

In welke wallet kun je Vechain bewaren? Dit kan in een hardware wallet of in een software wallet, een mobiele wallet of een desktop wallet. Bijvoorbeeld de Ledger Nano S of de Trezor zijn goede hardware wallets, MYEtherWallet wordt veel gebruikt als Web wallet, MetaMask is een goede desktop wallet en Coinomi is een veilige keuze als mobiele wallet.

De rol van het VET-token

Onze VeChain-voorspelling draait in wezen om het VET token dat op de blockchain wordt gebruikt. Maar welke functie vervult het eigenlijk? Kort uitgelegd: Het dient om te betalen voor al het gebruik in het netwerk. Wil je dus bepaalde informatie uit de blockchain halen of daar plaatsen, dan betaal je daar een kleine vergoeding voor. Tijdens de Initial Coin Offering in 2017 werd € 18 miljoen opgehaald in de vorm van een ERC-20-token genaamd VEN. Bij de start van het mainnet kon de VEN eindelijk worden omgezet in VET-tokens.

Koersontwikkeling van het VET-token

We gaan verder met het onderzoeken van de mening van de experts, maar laten we eerst even terugblikken op het verleden. Sinds ongeveer eind 2018 is de prijs van de VET token grotendeels zijwaarts bewogen in een gang tussen € 0,0018 en € 0,008. Op dit gebied was het echter extreem veranderlijk en prijssprongen in het dubbele cijferbereik waren dus niet ongewoon. De prijs zorgde in 2020 eindelijk voor een sensatie, toen deze halverwege het jaar bij een koerssprong steeg naar € 0,018. Dit kwam neer op een stijging van ongeveer 500 procent in iets meer dan een maand. Hierna is de prijs tot op heden nooit meer onder die psychologisch belangrijke drempel van $ 0,01 geweest.

Integendeel, het succes van de technologie lijkt ook meer investeerders aan te trekken. De stijging van de markten die tegelijkertijd plaatsvond, katapulteerde de prijs van het VET token vanaf de januari 2021 van € 0,016 naar meer dan € 0,21 in mei 2021. Daarna is de koers een stuk gezakt en staat VET nu op een mooie € 0,07. Met een marktkapitalisatie van € 4.3 miljard staat VeChain momenteel op de 30e plaats van de grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie. Het totale maximale aanbod wat ooi top de markt kan komen bedraagt 86 miljard VET, waarvan nu iets meer dan 64,3 miljard VET in omloop zijn.

VeChain Koers

Vooruitzichten De techniek werkt, een groot aantal partners gelooft sterk in het project en de koers zit weer een beetje in de lift. Het succes van VeChain lijkt onvermijdelijk, maar welke mening hebben de crypto experts op het gebied van prijsvoorspelling voor cryptocurrencies? Voordat we de prognoses bekijken, is het belangrijk op te merken, dat de mening van de experts alleen wordt gebruikt om een mening te vormen en niet als enige aankoopbeslissing mag dienen.

Voor onderstaande overzicht per jaar met de te verwachten koersen gaan we uit van de gemiddeldes die een aantal experts aangeven.

 • Voor 2022: € 0,05 tot € 0,15
 • Voor 2023: € 0,17 tot € 0,52
 • Voor 2025: € 0,34 tot € 2,74
 • Voor 2028: € 0,18 tot € 3,09

Let op! Investeren of handelen in cryptocurrency is op eigen risico. De website cryptofact.nl is hier niet voor aansprakelijk.

Zoals je ziet lopen de laagste en de hoogste koersvoorspellingen flink uit elkaar, en soms ook in elkaar over, als men van het ene jaar naar het andere jaar zou bekijken. Dit komt omdat sommige experts ook een daling verwachten in sommige jaren, dus dan is er een jaar geen winst, maar zou er een verlies kunnen komen op de koersen van VET, en van andere cryptomunten. Uiteraard zijn dit maar voorspellingen, en niemand had ooit voorspeld dat Bitcoin vanaf maart 2020 tot aan mei 2021 zou vertienvoudigen, dus neem dit soort voorspellingen soms wel met een beetje zout.

Conclusie VeChain

Een werkend product, sterke partners en goede toekomstperspectieven. In onze VeChain prognose hebben we het gehad over het DLT-project VeChain, dat gespecialiseerd is in toeleverings- en productketens. Het team achter het project was in staat om een werkend product te ontwikkelen dat al vaak in echte toepassingen wordt gebruikt. Nadat de VET token, het betaalmiddel in het VeChain ecosysteem, in het verleden lange tijd onder de radar vloog, wist het na de jaarwisseling 2021 de aandacht op zich te vestigen met forse prijsstijgingen.

Het concept achter het project werkt en heeft de laatste tijd steeds meer partners en ontwikkelaars weten te overtuigen. Ook de samenwerking met bekende bedrijven en autoriteiten als Renault, PwC, Hyperledger of de Chinese overheid spreken voor VeChain. Zo zien de door ons onderzochte expertadviezen het ook. De door ons onderzochte prognoses verwachten consequent dat de koers van het aandeel zich de komende jaren positief zal ontwikkelen. Als je de voorspellingen gelooft, zijn koerswinsten van 200% niet onrealistisch.

Beleggers die het willen kopen, moeten niettemin zelf meer te weten komen over VeChain en de technologie. De voorspellingen van de crypto-experts mogen alleen als ondersteunend middel dienen vóór de aankoopbeslissing.

Meest gestelde vraag over Vechain

Is dit een goed moment om te investeren in VeChain? Op de lange termijn kan een investering in VeChain wel eens de moeite waard zijn, aangezien deze een werkend product heeft wat voorziet in een behoefte. Meer partners en meer samenwerkingen met andere bedrijven, plus meer vraag vanuit de markt kan goed leiden tot een hogere koers.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *