WAT ZIJN ALTCOINS?

Wat zijn Altcoins? Binnen de markt van crypto valuta’s heb je eigenlijk 2 begrippen die wij hier onder verder zullen toelichten namelijk, Bitcoin (Meervoud Bitcoins) en altcoin (meervoud altcoins) maar wat zijn altcoins eigenlijk?

wat zijn altcoins

Het simpele antwoord is dat Bitcoin de bekendste crypto valuta is op dit moment en altcoin zijn alle andere crypto valuta’s die op de markt te krijgen zijn. Dus de andere duizenden. Als er dus in een artikel of nieuwbericht gesproken wordt over altcoin dan weet je dus zeker dat het er niet gaat over Bitcoin. Een leuk feitje, Altcoin is eigenlijk een afkorting van de woorden “Alternative Bitcoin“.

Waarom bestaan er zoveel altcoins?

Wij hebben Bitcoin maar waarom dan ook altcoins? Goede vraag en daar is niet direct een heel duidelijk antwoord op. Net als bedrijven zijn er veel aanbieders van etensmiddelen. Maar niet elk bedrijf is hetzelfde of levert net even iets anders aan. Elke klant zal een afweging maken welke bedrijf of product het beste bij haar/hem past. Net zo goed zijn er verschillende crypto currency’s die net weer even anders zijn dan andere maar met de wildgroei van de laatste jaren is het wel belangrijk om met betrouwbare en veilige partijen in zeer te gaan. Het is helaas in het verleden gebleken dat niet iedere crypto valuta even betrouwbaar was of simpelweg ophielden te bestaan. Doe goed onderzoek, vraag een rond, zoek op internet maar net als elke belegging wees voorzichtig.

Kun je altcoins kopen?

Eigenlijk werkt dit exact hetzelfde als het kopen van Bitcoin. Zoek een platform op waar jij je goed bij voelt en die veilig en gerenomeerd is en je kunt van start. Wel is het zo dat het kan voorkomen dat een platform niet de crypto valuta in de portefeuille heeft die jij zoekt. Dat komt wel eens voor bij nieuwere meer exotische crypto currency’s. Maar over het algemeen worden de grootste gewoon via de gerenomeerde platforms verhandeld. Mocht je een tip van ons willen dan kunnen wij Bitvavo zeker aanraden om als handels platform te gebruiken. Wij hebben daar al goede ervaringen mee, staat goed bekend in de markt en heeft gunstige tarieven.

Wil je graag gaan starten met het handelen in crypto valuta?

Dan raden wij je aan om de onderstaande GRATIS video training te volgen.

[maxbutton id=”1″]


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *